top of page

Puusepänliike Helsinki

Juuripuu on hienopuuseppä/maker-designer Markku Lyytisen v. 1996 perustama yritys, joka valmistaa omaa mallistoa ja mittatilaushuonekaluja puulajitoiveiden mukaan.


Tuotteet valmistetaan sertifioidusta puusta ja pintakäsitellään ympäristö- ja käyttäjäystävällisillä öljyvahoilla.

Käytössämme on ajantasaiset koneet ja materiaalit, joiden avulla onnistuu erikoisemmatkin työt.

Puusepän valmistamat huonekalut ja kalusteet vastaavat yksilölliseen tarpeeseen.

Hyvä suunnittelu, ensiluokkaiset materiaalit ja huolellinen työ takaavat tuotteelle laadukkaan lopputuloksen.
Malliston tuotteita voi tilata mittatilaustyönä.

 

Puuseppä Helsinki

Monivaiheisten opintojen jälkeen valmistuin artenomi-hienopuusepäksi koulun toiselta vuosikurssilta jouluna -95. Olin oppinut paljon uutta, kartuttanut osaamistani ja ammattiylpeänä astuin työelämään. Tai yritin astua, mutta koulutusta vastaavaa työtä ei ollut tarjolla, eikä mikä tahansa työ tullut kyseeseen, sillä halu jatkaa opintojen viitoittamalla tiellä oli vahva.

Elettiin laman jälkeistä aikaa, pahin oli takana ja nousu hyvässä vauhdissa, mutta asiat monelta osin ja monella olivat täysin sekaisin. Oma tilanteeni oli riittävän hyvä, samoin itseluottamukseni, joten vaihtoehdoksi jäi hankkia tilat, koneet ja perustaa yritys.

Pohjatyöt tehtyäni kesän kynnyksellä -96 puusepän yritys Juuripuu Tmi aloitti Herttoniemessä ja samalla syntyi jotain merkityksellistä! 
Sillä tiellä olen, satoja projekteja takana ja tuhansia asiakaskontakteja rikkaampana.

Menneisiin vuosiin kuuluu monia mielenkiintoisia yhteistöitä suunnittelijoiden kanssa ja parhaiden projektien tuotteet ovat eläneet koko 25 v. ajan. Tuotteiden kehittelyn tuloksena ja vuosien myötä tekijä saattaa muuttua tekijä-suunnittelijaksi ja näin kävi myös tässä tapauksessa. Juuripuun mallisto koostuu piensarjoina ja mittatilauskappaleina toteutettavista tuotteista. Suunnittelusta vastaavat Markku Lyytinen ja sisustusarkkitehti Kaarina Huhtiniemi.
 


Hyvä ei synny hetkessä; ei tekijä, ei tuote, materiaalista puhumattakaan!


Juuripuu

Markku Lyytinen

Markku Lyytinen Hienopuuseppä

Puu ja puusepät

Puu on  suomalaisille elintärkeä, läheinen ja rakas materiaali.
Puusepälle se on monella tapaa haastava materiaali, sillä puu ei ole tasalaatuista, vaan siinä on monenlaisia toisiinsa vaikuttavia  ominaisuuksia. Tämä tuo materiaaliin elävyyttä, mikä on samaan aikaan sen hienous ja kirous. Se on yksi syy materiaalin kiehtovuuteen, sillä kun valmistaa kokopuisia huonekaluja, niin ei ole kahta täysin samanlaista.


 

Puu on lämmin, kova, pehmeä, monikäyttöinen ja ihmeellisen hieno materiaali, josta on todella moneksi!

Puuseppä Puusepänliike Helsinki mittatilaus huonekalut

Tutustu mallistoon

Puusepän valmistama mittatilaus tv-taso
Juuripuu sohvapöytä ww
Juuripuu mittatilaus ruokapöytä
bottom of page